Ca n-am scris de mult, cred ca stiti, cel putin aia cinci care ma cititi de obicei :). Sincera sa fiu, pe langa pana de idei destul de lunga, se pare ca dragonii au luat o pauza de la nazbatii in ultima vreme, a mai intrat in decor si luna decembrie. Bine, la noi, luna decembrie nu e chiar calendaristica. La noi tine de cand taie tata agregatu ( a se citi porcu), pana cand ne bate ficatul in teava, adica putin dupa Revelion, dar si atunci mai facem o fortare pana la Sf Ion.
Am senzatia ca unul dintre motivele pentru care am ramas in tara, e tocmai luna decembrie, care nu cred ca o intelege nimeni mai bine decat romanii. S-o luam cu inceputul: prima data, cand se taie porcul, incepem cu pomana, ca na, trebuie pomenit saracu animal cum se cuvine. Anul acesta, din motive de organizare, s-a savarsit treaba prin 20 si ceva noiembrie, deci cam atunci s-a dus naibii orice urma de bun simt nutritional la noi in casa. Ca nuuu, noi nu mancam seara si nici gras si nici aiurea, dar cand vin ”porcariile”....asta e. La scurt timp dupa, hop 1 decembrie si cum naiba sa nu sarbatoresti, ca e datorie civica. Doua zile libere, lipite de week-end, cabana, vin fiert, ciolan la ceaun, gratar, puneti voi predicatul, ca oricum nu mai e loc de scuze.Trec liberele, vine Mos Nicolae si daca n-avem nici un Sf prin zona, bem macar un vin de bucurie ca s-a deschis si oficial sezonul Sarbatorilor de iarna. Pana la urma, mai sunt doar 18 zile pana in Ajun si nu are sens sa ma mai apuc de cura, ca si astea trebuie facute pe o perioada anume, altfel cica dai in yoyo si iar nu e bine. Intr-un week-end scurt avem cel putin doi sarbatoriti, nasu si socru, asa singurul aliment lipsa din 8 pana pe 10 decembrie a fost somnul, ca in rest iar le-am incercat pe toate: vin, porcarii, dulciuri, vin...ok, nu mai retin bine ordinea. Ziua Dragonului Alexandru, pe 20, se tine in casa tot vreo 2-3 zile, asa light, in familie :). De Craciun e simplu: doua zile bem acasa, 3 zile mancam pe la parinti, mai vizitam 2-3 prieteni si hop Revelionul. Acum, daca am avut proasta inspiratie sa ne rezervam la restaurant, am fost nevoiti sa ne si inghesuim in haine cumparate, evident, inainte sa inceapa sezonul, asa ca sa nu va mirati daca veti vedea poze cu noi doar de la gat in sus.
Evident ca pentru noul an imi stabilisem niste rezolutii faine, le-am vizualizat, m-am concentrat si le-am dat pe toate naibii in 8 ianuarie, cand catarata pe tampitu de cantar, mi-a ramas un singur scop: sa slabesc.
Voi? Bine, sanatosi, cu analizele la zi?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu